tisdag 26 april 2011

Kan någon hjälpa?

Troligtvis är jag bara väldigt trött i huvudet just nu..men jag förstår inte riktigt detta..någon som kan hjälpa?

i ett mönster jag gör nu står det såhär..

3 single crochet, 2 single crochet in next stitch wice, 3 single crochet..

Detta tar jag som att jag ska göra 3 fm, sedan öka med två maskor i nästa två maskor sen 3 fm..?

Sedan nästa rad står det...

4 single crochet, 1 double increase (3 single crochet in next stitch), 4 single crochet..

Här förstår jag det som att jag ska göra 4 fm, sedan 3 fm i nästa två maskor..stämmer det?

i så fall varför är det skrivet på två helt olika sätt? Enligt antalet maskor jag har så stämmer det om jag gör såhär men jag tycker inte att det ser riktigt likadant ut som på bilden.. Vet inte om ni förstår då ni inte vet vad jag gör men..

2 kommentarer:

 1. Hmmm... ska det stå "wice" eller har du glömt ett t i twice? Om det ska stå twice tolkar jag det som att du på första varvet ska virka:

  3 fm , 2fm i samma maska + 2 fm i nästa maska och sen 3 fm

  och sen på nästa varv

  4 fm , 3 fm i samma maska, 4 fm

  Jag tror att double increase syftar på att du ska öka genom att virka 3 maskor (i stället för 2 som man brukar) men att du bara ska göra ökningen EN gång, inte två som du tolkat det.

  Dvs på första varvet ökar du genom att virka 2x2 maskor och på andra varvet ökar du genom att virka 1x3 maskor.

  Får du det att verka logiskt?

  SvaraRadera
 2. Jag förstår vad du menar, att du vill ha en symmetrisk ökning, men jag misstänker (utan att ha sett mönstret eller ha den minsta aning om vad du försöker virka, förstås) att det inte är meningen att ökningen ska vara symmetrisk.

  Om du ökar som jag skrev ovan 2x2 på översta varvet och 1x3 på nedersta varvet så innebär ju båda varianterna att det blir + 2 maskor. Om syftet hade varit en symmetrisk ökning av 2 maskor/varv så hade det ju varit mera logiskt om varv två hade varit 4 fm, 2 fm i samma, 2 i nästa, 4m, så sättet varv 2 är skrivet på får mig att tro att ökningen är menad att vara asymmetrisk för att skapa en viss form.

  Vad är det du virkar för nånting? Är det en slät rund form eller ska det bli en mera oregelbunden form? Jag misstänker ju att det är frågan om vingar eller nått sånt till din drake.

  Allt detta sagt så finns det ju mönster som är både ologiska och felaktiga också där man helt enkelt måste prova sig fram för att se vad som blir bäst i slutändan.

  SvaraRadera