onsdag 3 april 2013

Fel på garnet?

Jag har nyligen köpt några nystan jubileums garn från svarta fåret, har börjat virka några rutor i två av färgerna och ikväll skulle jag göra några i vitt, men det nystanet känns helt annars..inte alls lika mjukt som dom andra och rutorna blev större precis som att det är tjockare..

Någon annan som varit med om det tidigare?

3 kommentarer:

 1. Vilken tråd skulle du rekommendera till en "bäbisfilt"?

  SvaraRadera
 2. Gjord av mormorsrutor kanske jag ska säga:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej
   Om du ska göra mormorsrutor så spelar det inte så stor roll vilket garn du har ta ett som du tycker bra om och om du vill ha olika färger så se till att det ät lika tjocklek på dom så dom blir lika stora.

   Jag har oftast använt mig av lady eller fuga då det inte är ett jätte dyrt garn och så finns det och köpa på ica här så det är lätt och få tag i. Det är ett akrylgarn och vissa tycker att det blir finare med bomullsgarn, det kan jag iofs hålla med om att mycket blir finare i bomull men jag har alltid tyckt att det blir lite dyrt och det går ganska mycket till en filt. Nu till sista filten tog jag ett tunnare akrylgarn för jag ville ha mindre rutor.

   Vet inte om du sett ugglefilten jag gjort tidigare men där använde jag mig av lady till allt som var i olika färger sen köpte jag ett jätte nystan i vitt som dom sålde billigt på coop och som var samma tjocklek så det inte skulle bli lika dyrt..tror det hette big Verona.

   Oj blev ett långt svar =P Hoppas det hjälpte nåt =)

   Radera