fredag 30 mars 2012

Fredagsmys

Det har varit en lugn fredagkväll här i huset mitt i skogen..jag skickade iväg gubben för och se hockey nån annanstans (rätt lag vann idag vilket var bra för då är han inte på så dåligt humör =P) för jag skulle få besök av en kär vän och vi skulle se lets dance..

Egentligen gillar jag inte det programmet, tycker det är lite långtråkigt och se på men jag gillar ju Anders Timell så jag var ju tvungen se det för att han skulle vara med. Jag såg hans dans och sen blev det inte så mycket mer..vi satt mest och snackade skit (som vanligt) och la lite pussel =)

Nu blir det sängen för mig, är sjukt trött och om jag ska orka stiga upp med barnen imorgon och hålla deras tempo så behövs det lite sömn =P

Hoppas alla haft en lika trevlig fredag som jag, natti natti =)

torsdag 29 mars 2012

Mera sockar

Vet inte riktigt vad jag är sugen på göra just nu..skulle nog egentligen vilja testa göra en till mössa..men i brist på garn till det så började jag på ett till par sockar.

Ibland är det ganska skönt och göra nåt där man inte behöver tänka så mycket :-)

Nu blir det sängen för mig, ska upp tidigt och jobba imorgon.

Natti natti :-)
Published with Blogger-droid v1.6.9

Klass återträff

Idag fick jag ett trevligt brev i posten..klassåterträff..det är redan 10 år sedan jag gick ut nian, oj vad fort tiden går. Tror det kommer bli riktigt kul och träffa alla igen =)

Nu måste jag bara sätta fart på mig själv och motionera och bli lite nyttig så man är som snyggast till festen =)

Jag har iofs försökt det här med och gå ner i vikt tidigare..det är ju inte riktigt min grej för jag har lite svårt och hålla mig från allt gott..men denna gång ska det banne mig gå =D

tisdag 27 mars 2012

Kommer det inte snart?

Väntar på ett paket..jag hatar och vänta..det tar ju så lång tid =P Denna gång har jag dock inte köpt en massa garn, utan pussel =)

Har köpt nya pussel till sonen också, med dubbelt så många bitar som dom han har nu så vi får väl se om han klarar bygga dom annars kan jag offra mig och hjälpa till ;P

Annars händer det inte så mycket spännande...hade hoppats att det kunde komma lite sol nån gång så man kan få sola lite men det verkar inte bli av idag heller..

lördag 24 mars 2012

Rosa pantern mössan klar

Nu är den äntligen klar. Har hittat mönstret till den på etsy men eftersom jag inte hade rätt garn så gick det inte följa mönstret så jag fick hitta på eget, men det blev ganska bra ändå :-)
Published with Blogger-droid v1.6.9

Äntligen helg =)

Ikväll har jag sytt på lite delar på mössan..snart klar =) Men ni får inte se nåt riktigt än..det är roligare och visa när den är helt klar. Det är öron kvar och nå flätor som ska hänga på sidorna. Mitt mål är att få den klar imorgon, måste bara lyckas smita undan från sonen och göra den klar i smyg för jag vill inte att han ska se den förrän den är helt färdig.

Imorgon får vi finfrämmande =) Min lillebror och hans flickvän som även är en av mina bästa kompisar kommer hit på middag. Dom har med sig sina barn också så det lär bli livat här imorgon =) Vi vuxna har skaffat oss lite sällskapsspel som vi tänkte roa oss med..problemet är bara att min bror inte är s smart alla gånger så det är aldrig nån som vill vara på hans lag haha

Måste berätta om sist vi spelade, då spelade vi alias ett spel där man ska förklara ett ord utan att säga just det ordet..ledtrådarna han gav mig var att det var en stor fågel och att den började på a..jag kom aldrig på det rätta svaret..det kan ha varit för att det var en antiloop han hade på sitt kort =P

torsdag 22 mars 2012

Öga, öga, näsa, mun :-)

Fler delar till mössan klar :-) nu är det bara 4 små delar till sen kan jag börja sy ihop :-) längtar redan och se hur den blir, och se minen på sonen när han får den.
Published with Blogger-droid v1.6.9

Jontes mössa

Ikväll har jag varit på kärringjunta..har faktiskt fått lite gjort..annars brukar vi mest bara prata och fika :-P

Har kommit lite längre på mössan, den ser kanske inte så pojkig ut med tanke på färgerna men det blir nog bättre sen när alla andra delar sitter på :-)
Published with Blogger-droid v1.6.9

måndag 19 mars 2012

Äntligen friska

Nu verkar det äntligen vara över, jag och barnen är friska..men gubben har inte fått det än men vi får hålla tummarna på att han slipper, vi har missat nog med arbetsdagar redan..det kommer bli fattigt nästa månad..

Känner mig fortfarande slut i kroppen och trött..det är nog en blandning av att ha varit sjuk och att bara ha suttit instängd här i huset i en hel vecka.

Barnen ser lite Scooby doo just nu så jag tänkte sätta mig och fortsätta med filten lite så den blir klar nån gång..men jag är rädd att det vita garnet jag använder runt inte kommer räcka så länge till, hoppas bara det inte skiljer så mycket i färgbadet om jag köper nya nystan för det var länge sen jag köpte dom där..fast det kanske inte brukar skilja så mycket i vitt..eller?

söndag 18 mars 2012

Så blidde det min tur..

Igår var det min tur..vaknade på morgonen och mådde illa..kräktes en gång, sen
slapp jag det resten av kvällen och det var ju skönt..men jag mådde fortfarande
illa..sov bort det mesta av dagen, hade så sjukt ont i kroppen så det gjorde ont
och ligga ner...det var nästan värre än illamåendet..var uppe en sväng vid
middagstid och sen vid halv sju då orkade jag inte mer och gick och la mig i två
timmar igen..

Steg upp och skulle gå på toa..jag var helt borta..orkade
knappt ta mig upp..det kändes som jag skulle tuppa av, var tvungen och stanna
och sätta mig ner på väg till toaletten..det visade sig att jag fått hög
feber..tänkte ta mig lite kräm och äta för jag var sjukt hungrig då jag inte
ätit nåt på hela dagen..men det gick inte, jag orkade knappt ta ner tallriken
från skåpet så jag gav upp..tog mig en ipren och gick och la mig
igen..

Idag mår jag faktiskt bättre, ingen feber och inget illa
mående..fast jag har ganska ont i magen men det går nog över under dagen när jag
fått i mig nån mat igen.

Längtar tills Jim har varit och handlat lite
dusch grejer för jag vill verkligen ta mig en dusch nu =P

Nu ska jag
sanera sovrummet så Jim törs sova härinne ikväll =P

fredag 16 mars 2012

Filten blir större och större :-)

Har virkat fast lite fler rutor, tror jag ska byta nu och börja fästa lite trådar en stund. Det känns otroligt skönt att jag har virkat klart alla rutor till filten utom det vita som ska vara runt och att jag fäst trådarna till det så jag bara har yttersta varvet och några få trådar kvar..annars skulle nog denna filt aldrig bli klar :-P

Ibland är det bra och ta en paus från arbetet..fast man kanske inte behöver ett års paus som jag brukar ta haha
Published with Blogger-droid v1.6.9

Virkat filt

Håller på avsluta en filt jag börjat på för läänge sen, jag hade gjort ganska mycket på den redan men vill nog ha den lite större än vad den är nu.
Published with Blogger-droid v1.6.9

torsdag 15 mars 2012

Snutte filt :-)

Nu är den klar, det blev en snutte filt. (eget mönster) men är fortfarande inte nöjg men nu fåår den vara såhär för jag kan inte komma på vad jag är missnöjd med :-P

Färgerna blir ju helt knasiga med den här telefon men men inte så mycket och göra åt. Gubben ser faktiskt glad ut i verkligheten men han ser så sur ut på bilden..hmm han kanske inte gillar och vara med på kort :-P

Nu ska jag återgå till filmen och äta lite smörgås tårta och hoppas den får stanna kvar i min mage :-)
Published with Blogger-droid v1.6.9

Det verkar aldrig ta slut..

Nu har äldsta sonen åkt på magsjukan och ligger i sitt rum och ser film och kräks..stackarn..Än så länge mår vi föräldrar bra..och det är tur så vi orkar ta hand om dom små men jag gissar på att vi kommer ligga snart vi också..

Idag skulle jag virka klart huvudet till grejen jag visade igår..jag gjorde såna där virkade skruvar till hår..men det blev så fult så jag klippte bort dom igen och gav dom till katterna..ska nog prova mig på ett par öron istället och se hur det blir =)

onsdag 14 mars 2012

Virkad mormorsruta

En del av det jag håller på med just nu..min plan är att den ska bli klar imorgon, så om jag inte blivit smittad av lillgubben och börjar må illa ikväll så kommer det en bild imorgon :-)
Published with Blogger-droid v1.6.9

tisdag 13 mars 2012

Magsjuka..

Jahapp..lillgubben vaknade just och kräktes ner hela sängen..med mjukisdjur och allt..vi han bara byta allt och duscha av han innan det hände igen..

..det där fikat jag bakat känns inte lika gott längre..tänk om det är nåt i det..och lasagne som vi åt till middag idag..det vill jag inte äta på länge =P

Bullar och iskall mjölk mums!

Nu har jag bakat lite bullar också..vet inte varför jag fick ett sånt bak il men gott ska det bli i alla fall :-)
Published with Blogger-droid v1.6.9

Muffins

Idag har jag och sonen bakat igen, denna gång blev det muffins efter hans önskemål. Han har just smakat sin och dom blev jätte goda säger han så jag ligger nog på plus nu eller vad tror ni :-)
Published with Blogger-droid v1.6.9

Kisse till veterinären

Imorse var jag väg med kisse till veterinären för kastrering. Hon gillade inte och åka bil och skrek hela vägen och försökte klösa sig ut buren..men hon blev lite lugnare när jag pratade med henne så jag satt och prata hela vägen..tur ingen annan hörde mig =P

Det var lite jobbigt och lämna kvar henne där själv..direkt vi kom in så tog dom henne och gick..stackarn var alldeles livrädd..och hundar var det där också..lillgumman!

Är det nån som har erfarenhet av och kastrera en honkatt? Hur mår dom resten av kvällen? Och viktigaste frågan, kissar dom ner sig? Tänkte om man kan låta hon vara i sovrummet och vila ut sig på kvällen?

måndag 12 mars 2012

Måndag 12 mars

Igår var jag och min svägerska iväg till en "gubbe" här i stan som säljer pärlor..han har massor med pärlor..man blir ju alldeles knäpp när man är därinne och vill helst köpa med sig allt =P Men jag kunde behärska mig ganska bra ändå och köpte bara några påsar. Tänkte testa göra ett Aik armband =)

Nu ska jag försöka mig på och göra lite chokladbollar med barnen men vi får se hur det kommer gå..om dom blir runda, platta eller uppätna =D

Vill berätta vad som tar upp många av mina pyssel kvällar nu för tiden men det går inte då det fortfarande är hemligt men i slutet av april är det över och då kommer jag förhoppningsvis få lite mer tid över till min älskade virknål =)

fredag 9 mars 2012

Äntligen helg

Äntligen helg..jag har jobbat eftermiddags pass hela veckan och det är så tråkigt, hela förmiddagen går man och väntar på att åka på jobbet och sen när man kommer hem är det direkt i säng men nu är jag äntligen ledig i två dagar =)

Fast känner mig lite risig idag, tror jag håller på bli sjuk igen så det känns ju inte jättekul men imorgon ska vi grilla till middag med trevliga vänner och sen mysa till melodifestivalen och på söndag är det stor loppis och jag har tänkt fynda det har jag bestämt mig för =P så helgen kan nog bli rätt bra ändå =)

Nu ska jag bädda ner mig i soffan och se lite criminal minds och äta jordgubbar =)

torsdag 8 mars 2012

Titta på den här videon

Filmens mål är att arrestera Joseph Kony som i 26 år har terroriserat uganda.
Han kidnappar barn och gör pojkar till soldater och flickor till sexslavar. Men
ingen i världen känner till honom, genom att se filmen, och besöka hemsidan kan du hjälpa
till att få fast en av världens största krigsherrar. På hemsidan kan du även
bidra ekonomiskt.
Sprid budskapet vidare!

tisdag 6 mars 2012

Tavla

Har gjort en till tavla till några vänner. Den här är 30x40 cm. Lite dålig bild, min kamera på telefon är typ sämst :-P
Published with Blogger-droid v1.6.9

lördag 3 mars 2012

Barnen målar stenar

Idag har vi hittat stenar ute och dom måste ju självklart målas! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.9

Mössan på G

Såhär långt har jag kommit på mössan nu, men det kan snabbt ändras så mycket som jag river upp och gör om hela tiden haha jag är typ sämst på det här. Springer och jagar sonen också och ska prova hur den passar, han säger hela tiden den är jätte fin mamma men du måste klippa bort dom här trådarna :-P
Published with Blogger-droid v1.6.9

fredag 2 mars 2012

Nu känns det lite bättre =)

Idag har det varit lite bättre, fortfarande jätte ont i halsen men febern är i alla fall borta =)

Har till och med orkat virka lite =) Har börjat om på mössan jag pratat om tidigare..hade nästan gjort klart själva möss delen men kände att jag var tvungen göra om den då jag inte blev helt nöjd. Jag har aldrig virkat en mössa förut så jag googlade lite på ungefär hur man gör men det blev inge bra..den blev inte rund längst upp som jag ville ha den utan med toppig om ni förstår?

I alla fall så började jag om på den idag..flera gånger..men tyckte aldrig det blev bra..tills jag typ 2 timmar senare kom på varför..jag gjorde ju fm istället för hst..jaa så kan det gå =P Nu har jag i alla fall gjort en bra bit på den och jag är nöjd än så länge men måste nog prova den på sonen imorgon innan jag fortsätter göra den klar..han har nämligen ganska stort huvud så jag kan inte bara googla på mått för en 4 åring för då passar den inte, vi har alltid haft lite problem och hitta mössor som passar..eller mössor finns det ju men inte dom han vill ha med typ blixten mcqueen..han är helt tokig i han just nu =P

Hmm jag kanske skulle gjort en sån mössa istället för en rosa pantern haha men han ändrar sig ganska fort för vad han älskar så jag får väl spela lite rosa pantern filmer för honom just innan han får mössan ;P

torsdag 1 mars 2012

Det var så..

Det är inte kul och ha rätt jämt, det visade sig att det var halsfluss =(

Det är jobbigt och inte vara pigg när man är hemma själv med småbarnen en hel dag, dom har så mycket energi och så bråkar dom nästan hela tiden..och jag försöker att inte vara så nära dom heller för jag vill inte smitta dom.

Nu blev det väldigt tyst här hemma så jag måste masa mig iväg och se vad dom håller på med..

Sjuk

När jag skrev sist och var så slut och hade somnat i solen..det var nog början på det jag lider av nu..den kvällen fick jag feber och har haft det sen dess...nu har jag även jätte ont i halsen..känns som jag har en taggig tennisboll där och när jag lyser och tittar så är det vita prickar så jag misstänker att jag fått halsfluss..så typiskt när det är min jobb helg nu i helgen..jag har inte råd och vara sjuk..men men inte så mycket och göra åt.

Vid lunchtid idag har jag fått tid på vårdcentralen så ska dom kika om det är det jag fått så vi får se snart vad jag får för dom..

Hoppas ni andra där ute får vara friska =)